Η παράδοση λέει ότι group κρατήσεις – ερχόμενες από ταξιδιωτικά πρακτορεία, εταιρείες, γάμους κλπ. – προτιμούν αλυσίδες ξενοδοχείων για τη διαμονή τους. Αυτό συμβαίνει επειδή νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια σχετικά με τις ανέσεις και την προβλεψιμότητα του ομίλου. Παρόλα αυτά, στη σημερινή κουλτούρα του ταξιδιώτη, βλέπουμε όλο και περισσότερες group κρατήσεις σε μικρότερα ξενοδοχεία με πελάτες να αναζητούν ξεχωριστές εμπειρίες.

Για τους ανεξάρτητους ξενοδόχους, μια κράτηση group είναι ευχή και κατάρα. Από τη μία, η φιλοξενία σε group κρατήσεις μπορεί να συνεπάγεται με πιο συνεκτικά και προβλέψιμα έσοδα. Από την άλλη, η διαχείριση ενός μεγάλου group, το check-in/out, ο διαχωρισμός χρεώσεων και η πληρωμή της προμήθειας μπορεί να αποδεχθεί εφιάλτης.

Έχοντας υπόψιν τις σημερινές τεχνολογικές εξελίξεις όμως, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μένουν πίσω στο κομμάτι των ομαδικών κρατήσεων οι ξενοδόχοι. Ειδικά άμα οι λόγοι που αποφεύγεται αυτή η αγορά είναι ο φόβος των διοικητικών καθηκόντων.  Εξάλλου λύσεις υπάρχουν. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά:

Τι αναζητούν οι group κρατήσεις από ένα μικρό ξενοδοχείο;

Τι στρατηγικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσελκυσθούν ταξιδιωτικά group;

Υπάρχουν συγκεκριμένες online στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσέλκυση group.

  1. Το πρώτο βήμα είναι μία SEO καμπάνια που περιλαμβάνει στοχευμένες λέξεις κλειδιά και φρέσκο, σχετικό με τα θέλω των ταξιδιωτών περιεχόμενο.
  2. Blog post στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας, τα οποία να προωθούν τις ανέσεις και τα χαρακτηριστικά που μπορείτε να προσφέρετε σε ομάδες. Προσλάβετε επίσης έναν ειδικό να επεξεργαστεί τις σελίδες του ιστότοπου σας για να περιλαμβάνουν συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά που θα αυξήσουν την προβολή σας στο διαδίκτυο.
  3. Προωθείστε εκπτώσεις σε group και special rates στα social media, καθώς αυτό θα δημιουργήσει κίνηση στην ιδιοκτησία σας.
  4. Στοχεύστε σε πελάτες που μπορείτε όντως να φιλοξενήσετε, ανάλογα το μέγεθος των εγκαταστάσεών σας.
  5. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για τοπικά event που προσελκύουν group στην περιοχή. Αν είναι δυνατό, προσπαθήστε να αποκτήσετε σχέσεις με τον διοργανωτή του event και προτείνετε μία συνεργασία. Αυτός μπορεί να προωθεί το κατάλυμά σας και να σας προτείνει ως ιδανική επιλογή για παρέες και εσείς μπορείτε να δημιουργείτε ειδικές τιμές για αυτήν ακριβώς την κατηγορία. Με αυτόν τον τρόπο και εσείς θα πετύχετε τον σκοπό του να αποκτήσετε group κρατήσεις και ο διοργανωτής θα αυξήσει τα έσοδά του προσελκύοντας παρέες που τους σταμάταγε το κομμάτι της (ακριβής) διαμονής.

Πως να διαχειριστείτε με επιτυχία τις group κρατήσεις

Από τη στιγμή που έχετε προσελκύσει group στην ιδιοκτησία σας, το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η επιτυχημένη διαχείρισή τους. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις… μια group κράτηση έχει άλλα στάνταρ και ανάγκες. Απλά σκεφτείτε τη διαδικασία του να χωρίζετε τον λογαριασμό διαμονής σε διαφορετικές αποδείξεις. Κατά το check-out, οι τιμές δωματίων (και των σχετικών χρεώσεων) πρέπει να χωρίζονται σε διαφορετικούς λογαριασμούς. Αυτή είναι συνήθως μια χρονοβόρα διαδικασία, εξαιρετικά μάλιστα πολύπλοκη για να γίνει χειρωνακτικά.

Για να κάνετε σωστά τη διαδικασία λοιπόν, θα χρειαστεί να μπορείτε να αναθέσετε δωμάτια και να ξεχωρίσετε τις χρεώσεις των φιλοξενουμένων όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό θα γλυτώσει από εσάς και από τους φιλοξενούμενους άπειρες ώρες στη ρεσεψιόν.

Ένα πραγματικά λειτουργικό PMS θα σας βοηθήσει να το επιτύχετε αυτό. Το Room Rack Cloud PMS έχει ιδιαίτερη τεχνική με τους λογαριασμούς group. Συγκεκριμένα, σας επιτρέπει να χωρίσετε τους λογαριασμούς ανάμεσα στους φιλοξενουμένους του δωματίου μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Όσον αφορά τη διαδικασία του check–in και εδώ μπορείτε εύκολα να το κάνετε ομαδικά με ένα κλικ.

Δεν αξίζει να κρατάτε στάσιμη την επιχείρησή σας, από τη στιγμή που η σωστή τεχνολογία σας λύνει τα χέρια. Η προσέλκυση και διαχείριση group κρατήσεων γίνεται εύκολη με τη λήψη στρατηγικών βημάτων και προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό απόδοσης, λειτουργικότητας και ευελιξίας. Μόλις είστε έτοιμοι να αναλάβετε περισσότερες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, η σωστή τεχνολογία θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε όλες τις κρατήσεις σας, ώστε εσείς, το προσωπικό σας και οι καλεσμένοι σας να είναι ευχαριστημένοι.

Απλοποιήστε τις διοικητικές διαδικασίες του ξενοδοχείου σας. Ζητήστε ένα δωρεάν demo Room Rack!