Η Booking και η TripAdvisor, δύο από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες ταξιδιωτικές μάρκες εκεί έξω, απόκτησαν πέρσι την Αμερικάνικη Fareharbor και την Ισλανδική Bokun αντίστοιχα – τι σημαίνει όμως αυτό; Και πως έχουν εξελιχθεί οι κινήσεις αυτές σήμερα;

Καταρχάς, για όσους δεν ήξεραν για την είδηση αυτή, η Fareharbor και η Bokun είναι γίγαντες στον τομέα της online πώλησης δραστηριοτήτων και tour.

 

Τι ακριβώς αγόρασε η Booking?

Όλοι  ήταν επικεντρωμένοι στη Booking.com η οποία εισήλθε πλέον και στον τομέα των εκδρομών και δραστηριοτήτων. Η αγορά τους αυτή είναι σημαντική. Η FareHarbor έχει επιδείξει ταχεία ανάπτυξη έχοντας ένα κερδοφόρο μοντέλο λογισμικού σε μια αγορά που παραμένει σημαντικά υποβαθμισμένη. Υπάρχει τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης.

 

Τι ακριβώς αγόρασε η TripAdvisor?

Η Bokun είναι μια μικρότερη επιχείρηση από τη Fareharbor, η οποία όμως συγκεντρώνεται γύρω από τον ίδιο τομέα. Είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη στην ισλανδική αγορά.

 

1 χρόνος μετά

Ένα χρόνο μετά την αγορά του FareHarbor, η Booking υιοθετεί μια πρόσθετη προσέγγιση, και συνεργάζεται απευθείας με ανταγωνιστές πωλητές ίδιου λογισμικού.

Πρώτος επιβεβαιωμένος συνεργάτης είναι η Rezdy, πλατφόρμα διανομής με έδρα την Αυστραλία, η οποία έχει ενσωματωθεί σήμερα στο ταξιδιωτικό πρακτορείο που κατέχει το Booking Holdings.

Οι πελάτες στο δίκτυο προμηθευτών Rezdy θα έχουν διανομή στις εμπειρίες του Booking.com, καθώς και τη δυνατότητα διαχείρισης της απογραφής, της τιμολόγησης, της διαθεσιμότητας και των κρατήσεων, εντός της υπάρχουσας Rezdy πλατφόρμας.

 

Τι κρύβεται πίσω από τις νέες κινήσεις της Booking;

Η απόφαση της Booking.com να ανοίξει την πλατφόρμα της και σε άλλους διαχειριστές καναλιών, είναι συνέχεια της αγοράς της FareHarbor.

Το FareHarbor είναι γνωστό ότι έχει επικεντρωθεί σε ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και σε συγκεκριμένους τύπους προϊόντων.

Η προσθήκη λοιπόν άλλων προμηθευτών στο δίκτυο εφοδιασμού είναι πιθανό να είναι η προσπάθεια της Booking να διαφοροποιήσει την γκάμα προϊόντων και να δώσει στους προμηθευτές που δεν βρίσκονται επί του παρόντος στην πλατφόρμα της FareHarbor, καθώς και σε άλλες περιοχές, την ευκαιρία να καταχωρήσουν στον ΟΤΑ.

 

Ένας νέος πωλητής αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες.